'Genk wint strijd om Bongonda van Club Brugge en rondt twee extra transfers af'

'Genk wint strijd om Bongonda van Club Brugge en rondt twee extra transfers af'

03-06-2019 07:44
5

KRC Genk wil naast de komst van Felice Mazzu nog snel enkele transfers afronden. Dat lijkt ook te gaan lukken. Heel wat transfers zitten in een laatste fase.

Eerder raakte al bekend dat Genk het vizier had gericht op Theo Bongonda. Het Egyptisch Pyramids wilde nog een stokje steken voor de komst van de flankaanvaller, maar volgens Het Nieuwsblad is de transfer wel zo goed als rond.

De voorstelling van Bongonda wordt binnen de kortste keren verwacht Net als die van Benjamin Nygren. De jonge aanvaller zou begin deze week al richting België trekken om medische testen te ondergaan. Daarna zet hij zijn handtekening onder een contract bij de club.

Ook Patrick Hrosovsky is op komst, al ligt die transfer wat moeilijker. Genk heeft een mondeling met hem én zijn club Viktoria Plzen. De Tsjechische club hoopt Hrosovsky echter tot 1 augustus te houden. Viktoria Plzen speelt net daarvoor namelijk de return van de tweede voorrronde van de Champions League. Genk is echter niet van plan om dat te laten gebeuren.