Komst Kompany naar Anderlecht doet Bornauw dromen: Wil naast hem spelen

Komst Kompany naar Anderlecht doet Bornauw dromen: "Wil naast hem spelen"

03-06-2019 07:13
7

Op 19 mei 2019 kreeg de Belgische voetbalwereld even een shock te verwerken. Vincent Kompany keert terug naar RSC Anderlecht. Ook voor Sebastiaan Bornauw een grote shock.

"Het was een heel speciaal moment. Ik was zo gelukkig", zegt de jonge verdediger van Anderlecht bij Het Nieuwsblad. Bornauw mag nu samenspelen en trainen met één van zijn idolen.

"Toen het nieuws bekend raakte, gingen we eens bellen, maar ik heb hem nog niet gehoord. Logisch, het zal wel een enorm drukke periode zijn voor hem. Voor de club is dit topnieuws. En vooral voor de jonge gasten. We kunnen enorm veel van hem leren", zegt Bornauw.

Bornauw krijgt er echter een concurrent bij, dat beseft hij ook. "Een topfitte Kompany speelt niemand eruit. Het is aan mij om te vechten voor de plaats naast hem. Naast Vincent spelen zou een droom zijn", aldus Bornauw.

Trainer of speler?
De verdediger lijkt hem dus vooral als speler te zien. En niet als trainer. "Ik zie hem geen trainingen leiden, die zal hij zelf meedoen. Maar achter de schermen zal hij wel veel knopen doorhakken", besluit Bornauw.