'Inter moet eerst afrekenen met FFP alvorens het Lukaku kan proberen aantrekken'

'Inter moet eerst afrekenen met FFP alvorens het Lukaku kan proberen aantrekken'

02-06-2019 22:29
1

Nu Romelu Lukaku weg mag bij Manchester United, dingen heel wat Europese topclubs naar de hand van de Rode Duivel. Internazionale zou het verst staan in die paringsdans. Bij de Italiaanse grootmacht duikt nu echter een kwalijk probleem op.

The Sun brengt zondag naar buiten dat de mogelijke transfer van Lukaku op de helling staat. De reden daarvoor ligt bij de Financial Fair Play. Om aan alle voorschriften te voldoen, moet Inter voor 30 juni nog een som geld overmaken. Dat bedrag is niet van de poes: het gaat om een kleine 50 miljoen euro.

Dat is, zelfs in het hedendaagse voetbal, een serieuze slok op de borrel. Daarom probeert Inter dezer dagen in allerijl nog een tweetal dure vogels naar de uitgang te begeleiden, om de kas te spekken. Pas als dat gelukt is (en het gevraagde bedrag overgeschreven is naar de FFP) kunnen de nerazzuri zich helemaal op Lukaku richten. Kersvers trainer Antonio Conte wil de Rode Duivel er alvast dolgraag bij.

Overigens heeft Lukaku niet bepaald geluk met de clubs die in hem geïnteresseerd zijn. Eerder raakte bekend dat een andere kandidaat, Paris Saint-Germain, ook al problemen heeft met de FFP. Een transfer van Lukaku naar Parijs is dan ook onwaarschijnlijk.