Blessureproblemen weer problematisch voor Kara, geen Afrika Cup voor Senegalees

Blessureproblemen weer problematisch voor Kara, geen Afrika Cup voor Senegalees

02-06-2019 16:16
1

Op het einde van het seizoen kreeg Kara Mbodji nog eens slecht nieuws te horen. Zo mag de Senegalese verdediger met zijn land niet mee naar de Afrika Cup. De bondscoach van Senegal legt ook uit waarom

Het is al een hele poos geleden dat Kara nog werd geselecteerd voor de nationale ploeg van Senegal. Zijn blessureproblemen lijken daar de grootste reden voor te zijn. "Kara is nog steeds belangrijk voor deze nationale ploeg", zegt bondscoach Aliou Cissé aan CAF Online.

"Maar Kara heeft al een lange tijd problemen met blessures. Ik heb hem tot vorige maand nog gevolgd en heb uiteindelijk besloten om hem toch niet op te roepen. Ik ben er echter zeker van dat hij nog sterker zal terugkeren", aldus Cissé.

Ook Kara reageerde in de Afrikaanse pers en leek de keuze wel te begrijpen. "Cissé en ik hebben helemaal geen problemen met elkaar. We kennen elkaar al sinds 2012 en ik weet dat hij om mee geeft", gaf Kara aan.

Met Kalidou Koulibaly (ex-Genk), Moussa Wague (ex-Eupen), Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht), Mbaye Diagne (ex-Lierse) en Krepin Diatta (Club Brugge) heeft Senegal nog enkele bekende (ex-)spelers uit de JPL in de selectie.