Geen hoop meer voor Vertonghen en Alderweireld: 'CL-winst wordt moeilijk'

Geen hoop meer voor Vertonghen en Alderweireld: 'CL-winst wordt moeilijk'

02-06-2019 16:00
2

Met Divock Origi, Simon Mignolet, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden er vier landgenoten in de finale van de Champions League. Voor Alderweireld en Vertonghen was het een finale zonder winst. Mogelijk ook de laatste finale in hun carrière, zo zegt Peter Vandenbempt.

"Tottenham was de verrassing in de finale want het heeft toch wat geluk gehad onderweg", oordeelt Vandenbempt bij Sporza. "Het heeft ver boven zijn niveau gepresteerd in deze Champions League en het zal denk ik niet meteen weer gebeuren dat het de finale speelt", geeft hij aan.

Een nieuwe CL-finale ziet Vandenbempt er niet meteen aankomen voor Tottenham. "Het zal het moeilijk worden voor Tottenham. Zeker omdat dit seizoen Barcelona en Real Madrid toch niet op hun top waren. Bayern zal investeren, Juventus ook", aldus de radiocommentator.

En dat is slecht nieuws voor twee Rode Duivels. "Dus voor Jan Vertonghen wordt het moeilijk om nog eens een kans te krijgen. Ik gun het hem van harte, maar hij is ook al 32. Alderweireld krijgt misschien nog wel eens een kans om de Champions League te winnen. Hij is nog veel jonger en gaat misschien naar een grote ploeg", besluit Vandenbempt.