Nederlander alweer terug op de markt: 'Ze willen het liefst van me af

Nederlander alweer terug op de markt: 'Ze willen het liefst van me af"

02-06-2019 14:49
2

Het verblijf van Kevin Strootman bij Olympique Marseille blijft waarschijnlijk beperkt tot één seizoen. De 29-jarige middenvelder heeft van de Franse grootmacht te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

"We hebben geen Europees voetbal gehaald, terwijl ze bij Marseille uitgingen van Champions League-voetbal", vertelt Strootman aan het Algemeen Dagblad. "Dus heeft de president in een gesprek open en eerlijk gezegd: jij ben een dure kracht en zonder Champions League is dat voor ons lastig."

De Oranje-international trekt zijn conclusies. "Ze willen dus het liefst van me af, is de boodschap. Maar ik heb vorig jaar zomer een vijfjarig contract getekend en Marseille heeft destijds een hoge transfersom betaald aan AS Roma, dus het zal niet zo zijn dat clubs mij voor een appel en een ei kunnen overnemen. Het is afwachten wat de markt doet en hoe het dan verder gaat."

Een terugkeer naar Nederland heeft niet zijn voorkeur. "Aan de Eredivisie heb ik nog niet gedacht. En mijn voorkeur ligt ook niet in een verhuur. Dan het liefst verkoop", besluit Strootman, die zich in het Portugese Lagos met het Nederlands elftal voorbereidt op de Nations League-kraker tegen Engeland.