Vertonghen baalt: “Ik hoop dat de UEFA toch nog eens zal samenzitten

Vertonghen baalt: “Ik hoop dat de UEFA toch nog eens zal samenzitten"

02-06-2019 12:14
11

Jan Vertonghen had bijna de Champions League-gewonnen, maar in de finale ging het tegen Liverpool mis. Tottenham kwam al snel op achterstand door een strafschop. Vertonghen had weinig begrip voor het feit dat de bal op de stip ging.

De match was nog niet goed begonnen of de bal ging op de stip. Volgens de scheidsrechter maakte Moussa Sissoko hands in de eigen zestien. "Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je 400 penalty’s per seizoen", noteerde Sporza uit de mond van Vertonghen.

"Alles lijkt penalty. Dat zag je aan de scheidsrechter ook. Misschien fluit hij hem niet eens, maar dan weet hij ook dat de VAR zal kijken en dat hij de strafschop dan toch moet geven. In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding. Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers, met specialisten, ... Als je een goede penalty kan trappen, ben je topschutter", stelt Vertonghen nog.

Mohamed Salah wist de strafschop na twee minuten al te benutten. Diep in de tweede helft besliste Divock Origi de partij. De invaller zette de 0-2 eindstand op het bord.