Neymar ontkent verkrachting in Parijs: 'Poging tot afpersing'

Neymar ontkent verkrachting in Parijs: 'Poging tot afpersing'

02-06-2019 10:02
1

Het management van Neymar heeft gereageerd op de beschuldiging van verkrachting aan zijn adres. De 27-jarige Braziliaanse aanvaller ontkent in alle toonaarden en stelt dat de vrouw hem probeerde af te persen.

De anonieme vrouw zegt in de aangifte dat ze via Instagram contact kreeg met Neymar. Twee weken geleden regelde een vertegenwoordiger van de Paris Saint-Germain-ster vliegtickets naar Parijs. Neymar zou dronken naar haar hotelkamer zijn gegaan, waarna ze tegen haar wil seks hadden. De vrouw deed twee dagen later aangifte, toen ze terug was in Brazilië.

In een officiële reactie laat het management van Neymar weten niet verrast te zijn door de beschuldiging van verkrachting, aangezien de aanvaller 'een paar dagen geleden slachtoffer was van poging tot afpersing'. De advocaten van Neymar zullen 'al het bewijs van de poging tot afpersing en de niet-verkrachting overhandigen aan de politie'.

Neymars vader vreest voor een escalatie in de media. "Als we de waarheid niet snel kunnen laten zien, zal er een sneeuwbaleffect ontstaan in de publieke opinie. We zullen als het moet WhatsApp-gesprekken tussen Neymar en dit meisje openbaren, want het is duidelijk dat hij in de val is gelokt", vertelt Neymar senior in Braziliaanse media.

Neymar is momenteel in Brazilië voor de voorbereidingen van de Copa America.