Boskamp gunt Tottenham-Belgen triomf, maar: 'Ze pakken het voorzichtiger aan'

Boskamp gunt Tottenham-Belgen triomf, maar: 'Ze pakken het voorzichtiger aan'

01-06-2019 16:18

Vier landgenoten maken vanavond kans om de Champions League te winnen. Divock Origi en Simon Mignolet zitten in het kamp van Liverpool, Jan Vertonghen en Toby Alderwereild in dat van Tottenham.

Johan Boskamp gun de Tottenham Belgen een triomf, maar hij heeft zijn twijfels. "Ik verwacht een interessante wedstrijd. Liverpool is een ploeg die de druk kan opvoeren, die een hoog tempo kan spelen. Terwijl Tottenham - ik heb hen een paar keer zien spelen - het toch wat voorzichtiger aanpakt", vertelt Boskamp aan Het Laatste Nieuws.

"Als je me vraagt wie favoriet is, zeg ik Liverpool - ook al interesseert het me weinig wie zal winnen. Alleen: Liverpool is altijd leuk om zien, maar ze hebben nog niets gewonnen. Langs de andere kant gun ik het Toby en Jantje wel. Het is echt een geweldige Champions League geweest. Er werd een enorm hoog niveau gehaald. Ik hoop dat het opnieuw smullen wordt."

"Zolang het niet begint zoals woensdag tussen Chelsea en Arsenal. (lacht) Ik had pijn aan mijn ogen na de eerste helft. Tussen Liverpool en Tottenham hoop ik op negentig minuten topvoetbal", besluit Boskamp.