Croonen en François reageren op commotie omtrent mogelijk komst Beneliga

Croonen en François reageren op commotie omtrent mogelijk komst Beneliga

01-06-2019 15:23
23

Er is de afgelopen week heel wat commotie ontstaan omtrent een verkennend gesprek binnen de G5 over de mogelijke oprichting van een Beneliga. In een gedeeld communiqué hebben Pierre François en Peter Croonen, respectievelijk CEO en voorzitter van de Pro League, gereageerd op de berichtgeving.

Beide heren waren niet aanwezig op het topoverleg dat dinsdag plaatsvond met  ertegenwoordigers van Club Brugge, Anderlecht, Standard en RC Genk, alsook van de grotere Eredivisie-clubs. Croonen benadrukt dat Genk 'het initiatief tot reflectie' steunt.

"Op dit moment, met de consensus over het competitieformat, is de prioriteit van de Pro League de finetuning van het huidige systeem en de uitrol er van in een TV-contracttender. Als er een Beneliga zou komen, zal dit met gegarandeerde waardestijging moeten zijn voor iedereen" aldus Croonen.

François geeft aan dat hij niet aanwezig was omdat het een initiatief was van de G5. "Mijn prioriteit vandaag is om de nieuwe cyclus voor de mediarechten voor te bereiden, op basis van de duidelijke uitkomst van de stemming op de algemene vergadering van 22 mei over het competitieformat.”, aldus François.