LIVE: Origi beslist de Champions Leaguefinale tegen Tottenham

LIVE: Origi beslist de Champions Leaguefinale tegen Tottenham

01-06-2019 22:48
12

De grote dag is aangebroken: om 21.00 uur beginnen Liverpool en Tottenham Hotspur aan de Champions League-finale in het Estadio Wanda Metropolitano. Volg de ontwikkelingen voor, tijdens en na de match LIVE bij VoetbalPrimeur.be. 

Het wordt voor Tottenham de eerste Champions League-finale in de clubhistorie. Liverpool is wat dat betreft meer ervaren: de vijfvoudig winnaar van het miljardenbal stond vorig seizoen ook al in de eindstrijd, toen Real Madrid te sterk bleek in Kiev (3-1).

Er zullen zaterdagavond twee landgenoten aan de aftrap verschijnen. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn zekerheidjes achterin. Liverpool-manager Jürgen Klopp kan geen beroep doen op de geblesseerde Naby Keïta. Roberto Firmino was lange tijd een twijfelgeval, maar hij is fit genoeg om te starten.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino en Mané

Mauricio Pochettino, manager van Tottenham, had een lastige knoop door te hakken, nadat duidelijk was dat Harry Kane weer bij de wedstrijdselectie zou zitten. De spits is fit genoeg bevonden om vanaf de eerste minuut in actie te kunnen komen. Dat gaat ten koste van Ajax-beul Lucas Moura.

Opstelling Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks; Son, Alli, Eriksen; Kane