'Drie ploegen uit de top-vier denken aan Anderlecht-doelman Moutha-Sebtaoui'

'Drie ploegen uit de top-vier denken aan Anderlecht-doelman Moutha-Sebtaoui'

31-05-2019 14:35
4

La Dernière Heure is vrijdagmiddag met opvallend transfernieuws gekomen. Ilias Moutha-Sebtaoui, beloftevolle doelman van Anderlecht, zou in de belangstelling staan van Royal Antwerp FC, Club Brugge en Standard. 

Naast de drie Belgische topclubs kan de 20-jarige sluitpost naar verluidt ook rekenen op buitenlandse interesse. De Marokkaanse Belg is extra interessant omdat hij over een aflopend contract bij Anderlecht beschikt. Er is nog geen beslissing gevallen over zijn toekomst in het Astridpark. Moutha-Sebtaoui heeft pas zijn eerste seizoen bij Anderlecht achter de rug, nadat het talent vorige zomer transfervrij overkwam van Manchester United.

Met name Standard heeft een oogje op Moutha-Sebtaoui. Hij speelde namelijk in de jeugdopleiding van de Luikenaars toen hij in 2015 besloot om het avontuur in Engeland aan te gaan. Standard is vanwege het aanstaande vertrek van Guillermo Ochoa op zoek naar een nieuwe sluitpost. Reservedoelman Jean-François Gillet viert vrijdag zijn 40e verjaardag, dus de Rouches kijken uit naar iemand voor de lange termijn. Moutha-Sebtaoui past in dat plaatje.

Meerdere kandidaat
Moutha-Sebtaoui is zeker niet de enige kandidaat bij Standard. Sinan Bolat, Jean Butez en Mile Svilar worden beide ook al enige tijd aan de club uit Luik gelinkt.