Prachtige verrassing: Lucumi mag als mogelijke debutant mee naar Copa América

Prachtige verrassing: Lucumi mag als mogelijke debutant mee naar Copa América

31-05-2019 13:08
5

Jhon Lucumi verliet afgelopen zomer zijn vaderland Colombia voor Racing Genk. De transfer heeft hem geen windeieren gelegd, want naast het veroveren van de titel is hij in beeld geraakt van bondscoach Carlos Queiroz. Zodoende dat hij zelfs mee mag naar de Copa América.

Het gaat zeer hard met de loopbaan van de 20-jarige centrumverdediger. De uitnodiging voor de Copa América is daar een nieuw bewijs. Lucumi kwam immers nooit uit voor vertegenwoordige elftallen van zijn land. In september maakte hij deel uit van de selectie voor de oefeninterlands tegen Venezuela (2-1) en Argentinië (0-0), maar tot een debuut kwam het niet. Daarna werd hij ook niet meer opgeroepen, wat zijn selectie des te verrassender maakt.

Lucumi moet tijdens het tornooi in Brazilië (14 juni tot en met 7 juli) concurreren met Davinson Sanchez (Tottenham Hotspur), Christián Zapata (AC Milan) en Yerry Mina (Everton). Kans op speeltijd is daarmee klein voor Lucumi, maar voor is het ook dan ook een prachtige ervaring.

Kanshebber
Naast het gastland, Argentinië en Uruguay geldt Colombia als belangrijke titelkandidaat. In de groepfase geldt het openingsduel met de Argentijnen als serieuze test. Paraguay en Qatar, dat een wildcard kreeg, zijn de andere opponenten in Groep B. De nummers één en twee alsook de drie beste nummers drie stoten door naar de laatste acht.