Bushiri richting het EK: Er waren er weinigen die in mij geloofden

Bushiri richting het EK: "Er waren er weinigen die in mij geloofden"

30-05-2019 16:18 Laatste update: 16:25

De Belgische beloften van bondscoach Johan Walem starten vrijdag de voorbereiding op het EK in Italië en San Marino. Rocky Bushiri zal zich na een sterk seizoen bij KAS Eupen ook melden. Met het EK in het verschiet heeft Bushiri al veel mensen in het ongelijk gesteld, zo zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws.

Bij de jeugd van KV Oostende was er amper geloof in de kwaliteiten van de inmiddels 19-jarige centrumverdediger. "Er waren er weinigen die in mij geloofden. Maar kijk, nu sta ik er toch, met dank aan vele mensen", duidt hij op een groep mensen die van goudwaarde voor zijn loopbaan is geweest. 

"Er was beloftentrainer Andy Vervenne, die er bij Luc Devroe op aandrong om mijn een profcontract te geven. Ook de ouders van Jelle Bataille hebben een grote rol gespeeld, zij vingen mij destijds op als was ik hun eigen zoon, bij Oostende waren er toen geen samenwerkingen met internaten. En natuurlijk was er mijn familie en mijn makelaar Olivier Guilbaud, op wie ik altijd kon rekenen. Ook voor hen wil ik nu dóórgaan…", legt Bushiri uit.