Anderlecht-flop doet het wél goed in Italië: 'Udinese zal aankoopoptie lichten'

Anderlecht-flop doet het wél goed in Italië: 'Udinese zal aankoopoptie lichten'

30-05-2019 13:42

Veel plezier beleefde RSC Anderlecht niet aan Sebastian De Maio. De Franse verdediger streek in de zomer van 2016 neer op Neerpede als de nieuwe leider van de achterhoede, maar moest enkele weken later al opkrassen. Intussen heeft hij zijn carrière weer op de rails.

De Maio koos medio 2017 voor Bologna en dat bleek de goede keuze te zijn. Bij de Italiaanse laagvlieger kwam de verdediger weer veel in actie. In de eerste maanden van het huidige seizoen verdween De Maio echter weer uit beeld. Daarop maakte hij in de winter de overstap  naar Udinese Calcio.

In Udine ontpopte De Maio zich meteen tot een belangrijke pion in de achterhoede. Mede dankzij zijn zestien optredens eindigde Udinese in de veilige middenmoot, als twaalfde. Dat heeft de club overtuigd om de mandekker definitief over te nemen, meldt Gianluca Di Marzio. In het huurcontract stond een aankoopoptie, die nu gelicht zal worden.

Naast De Maio heeft Udinese overigens nog wat spelers rondlopen met een verleden bij Anderlecht. Bram Nuytinck deed het het voorbije jaar uitstekend in de Serie A als verdediger. Voorin kreeg Lukasz Teodorczyk niet echt een poot aan de grond (één goal uit zestien matchen), maar Stefano Okaka maakte wél indruk. De Italiaan kwam in de winter over van Watford FC en is er toch in geslaagd nog zes treffers aan te tekenen.