Zweedse spits moet vertrekken bij Frankfurt, Anderlecht wrijft zich in de handen

Zweedse spits moet vertrekken bij Frankfurt, Anderlecht wrijft zich in de handen

30-05-2019 13:08
19

In haar zoektocht naar een nieuwe diepe spits kwam RSC Anderlecht recent uit bij Branimir Hrgota. De 26-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt zal deze zomer alvast zeker van werkgever veranderen. Zijn contract bij Eintracht Frankfurt wordt namelijk niet verlengd.

Dat kan Anderlecht als muziek in de oren klinken, want zo hoeft de recordkampioen geen transfersom te betalen. Hrgota is een Zweed met Bosnische roots die er nu drie jaar bij Frankfurt heeft opzitten. In zijn eerste jaar bij Eintracht was hij nog een vaste basiskracht, maar de voorbije twee seizoenen kwam Hrgota nauwelijks nog in actie. Deze jaargang strandde hij op vier (!) speelminuten in de Bundesliga.

Toch leverde zijn passage bij Frankfurt Hrgota ook plezier op. Zo won hij de Duitse Pokal én haalde hij dit seizoen de halve finales van de Europa League, weliswaar zonder één minuut in actie te komen. Voordien speelde Hrgota bij Borussia Mönchengladbach. Zijn Bundesliga-teller staat voorlopig op veertien doelpunten.

Anderlecht zou hoe dan ook wat zien in de Zweed. Dat het voorbije seizoen zich dramatisch ontwikkelde, had mede te maken met het gebrek aan een overtuigende diepe spits. Ivan Santini kwam voetballend te kort, terwijl Landry Dimata bij momenten zijn klasse liet zien, maar geblesseerd uitviel.