Alderweireld heeft nog eitje te pellen na eerdere finale: Zo dichtbij

Alderweireld heeft nog eitje te pellen na eerdere finale: "Zo dichtbij"

30-05-2019 12:02 Laatste update: 12:22
4

Nu de Europa League-finale achter de rug is, kan de focus helemaal op de eindstrijd in de Champions League. Zaterdag staan Tottenham Hotspur en Liverpool FC tegenover mekaar. Voor Toby Alderweireld wordt het de tweede CL-finale uit zijn carrière.

Aan de eerste houdt de Rode Duivel geen al te beste herinneringen over. In de finale van 2014 stond de stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid op het programma. Alderweireld en co hadden in minuut 90 nog een 1-0-voorsprong, maar toen sloeg Sergio Ramos toe. Uiteindelijk trok Real aan het langste eind: 1-4.

"We waren er zo dichtbij, tot Ramos die goal maakte," herinnert Alderweireld zich in The Sun. "Ja, dat gevoel was erg hard. Ik ga dat meenemen in deze finale en meer dan wie dan ook tonen dat ik deze wil winnen." Hoogstwaarschijnlijk start Alderweireld zaterdag in de basis bij Tottenham.

Geen tijd om te treuren
Hoe ging Alderweireld met die eerdere teleurstelling om? "Een moeilijk moment, zeker omdat je 25 jaar oud bent. Die nacht vloog ik terug naar België, omdat het WK eraan kwam. Er was dus geen tijd om te treuren. Twee dagen later speelde ik tegen Luxemburg als voorbereiding op het WK."

"Daarna kon ik pas aan die finale terugdenken. Ik dacht dat het een enorme kans was die misschien nooit meer zou terugkomen. We verloren, maar ik vloog terug naar België en het WK. Dat was een vreemd gevoel", besluit Alderweireld.