'Uitstekende prestaties van Conceiçao bombarderen hem tot topkandidaat in Milaan'

'Uitstekende prestaties van Conceiçao bombarderen hem tot topkandidaat in Milaan'

30-05-2019 11:15
2

FC Porto-trainer Sergio Conceiçao is volgens het Italiaanse Tuttosport een belangrijke kandidaat om de deze week vertrokken Gennaro Gattuso op te volgen. De ex-speler van Standard Luik deed het de voorbije twee jaar uitstekend bij Porto.

Het hoofd van Conceiçao prijkt donderdag op de voorpagina van Tuttosport. Volgens het dagblad willen de Amerikaanse eigenaren van AC Milan nu een niet-Italiaanse trainer. Sinisa Mihajlovic had de Rossoneri tot april 2016 onder zijn hoede, daarna volgden dienstverbanden van Christian Brocchi, Vincenzo Montella en Gattuso, die deze week echter zijn contract inleverde.

Naast Conceiçao is ook Mark Van Bommel een kandidaat. De naam van Van Bommel deed al de ronde in Milaan toen Gattuso nog bezig was om zijn team richting de Europa League te loodsen. Voetbal International meldde begin mei dat de PSV-trainer 'op het lijstje' stond in San Siro. Conceiçao is relatief nieuw in het geruchtencircuit: de voormalig buitenspeler van onder meer rivaal Internazionale en Standard heeft zijn tweede seizoen als trainer van FC Porto achter de rug en werd één keer kampioen en één keer tweede.