Grootste competities van Europa halen recordinkomsten binnen; United rijkste club

Grootste competities van Europa halen recordinkomsten binnen; United rijkste club

Gepubliceerd: donderdag 30 mei 2019 om 09:23do 30-05-2019 om 09:23

De vijf grootste competities van Europa zijn er financieel weer op vooruit gegaan. In het seizoen 2017/2018 boekten de competities van Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk een recordwinst aan inkomsten.

Het record aan omzet van de vijf grootste competities bedroeg 15,6 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de sportaccountants van Deloitte, opgetekend door het Algemeen Dagblad. Dat betekent een stijging van zes procent ten opzichte van een jaar eerder. Een en ander zou te maken hebben met een nieuw afgesloten televisiecontract van de Bundesliga, dat de stijging zou verklaren. De Premier League is en blijft de rijkste competitie van de vijf.

In Engeland is Manchester United ondanks de zesde plaats van het afgelopen seizoen nog steeds de meest welvarende club, blijkt uit dezelfde cijfers. The Mancunians kregen volgens The Manchester Evening News zo'n 590 miljoen pond, omgerekend ongeveer 670 miljoen euro, aan inkomsten. Stadgenoot Manchester City volgt op de tweede plaats met 503 miljoen euro aan inkomsten. De cijfers gelden voor het seizoen 2017/2018, de cijfers van dit seizoen zijn nog niet bekend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws