Engelsen vrezen voor rellen rondom duel met Oranje: 'Veroorzaakt door alcohol'

Engelsen vrezen voor rellen rondom duel met Oranje: 'Veroorzaakt door alcohol'

30-05-2019 08:02

De Engelse voetbalbond vreest voor zijn eigen fans tijdens de Nations League-wedstrijden in juni. De Engelsen hebben steeds vaker te kampen met supportersrellen rondom interlands in Europa en de FA wil dan ook voorkomen dat het in Portugal weer misgaat.

Engeland speelt op donderdag 6 juni de halve finale van de Nations League tegen Nederland. Voor die wedstrijd hebben zo'n 20.000 Engelsen een kaartje weten te bemachtigen. "Er zijn veel goede fans, maar er is ook een groeiend probleem van fans die zich in het buitenland misdragen", stelt FA-directeur Martin Glenn, opgetekend door De Telegraaf. De bond heeft in samenwerking met de politie een videoboodschap gemaakt die supporters in toom moet houden.

De laatste interland tussen Engeland en Nederland, op 23 maart 2018 in Amsterdam, ging gepaard met rellen in de Nederlandse hoofdstad. "Heel veel wordt veroorzaakt door alcoholgebruik", zegt Tony Conniford, hoofd veiligheid van de Engelse voetbalbond FA. "Supporters denken dat alles maar kan omdat ze bij een groot voetbalevenement zijn. Dat hoeven wij niet te accepteren. De mensen moeten eens naar zichzelf kijken."