Seys steelt de show: 'Zoals we in België zeggen: zuipen tot we kruipen'

Seys steelt de show: 'Zoals we in België zeggen: zuipen tot we kruipen'

30-05-2019 07:00
1

RKC Waalwijk is woensdagavond gehuldigd wegens de promotie naar de Eredivisie. Onze landgenoot Dylan Seys liet zich helemaal gaan en is voorlopig niet van plan het rustig aan te doen.

"Ik heb gezegd: als we promotie halen, ga ik blond. En als ik vooraan ga staan, ga ik vooraan staan. Ik ben een man van mijn woord", aldus een uitgelaten Seys voor de camera van FOX Sports. "Gisteren was een leuk feestje en vandaag weer. Ik denk dat ik gewoon de hele week zat ga zijn."

RKC leek tegen Go Ahead Eagles aan het kortste eind te trekken, maar slaagde er in de slotfase in een 4-3 achterstand om te buigen in een 4-5 overwinning. Daarna was het feest. "In de bus was het gekkenhuis, toen we aankwamen was gekkenhuis", vertelt Seys, die zijn jeugdopleiding kreeg bij Club Brugge. "Dit is de eerste keer dat ik dit meemaak en het is gewoon ge-wel-dig. Het geeft een gevoel dat ik het hele seizoen wilde. En nu gaat alles los. Dat is gewoon heerlijk. Ik ga zuipen tot ik erbij neerval. Zoals we in België zeggen: zuipen tot we kruipen."

Seys kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van Club Brugge. In Waalwijk speelde hij dit seizoen 36 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en negen assists gaf. In de play-offs kwam Seys ook een keer tot scoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie