Jong talent mag toch weg in Neerpede: 'Zijn hart ligt niet bij Anderlecht'

Jong talent mag toch weg in Neerpede: 'Zijn hart ligt niet bij Anderlecht'

29-05-2019 17:15 Laatste update: 17:24
10

Niet alleen in de A-kern van Anderlecht gaat er deze zomer veel bewegen, ook bij de beloften wordt er gesleuteld. Een resem spelers mogen weg, waaronder ook spits Alan Mayanga (19).

Volgens Sport/Voetbalmagazine wordt de beloftenploeg van komend jaar gebouwd rond de talenten Ciryack Olivier Dhauholou, Théo Leoni, Killian Sardella, Mathis Suray, Lucas Lissens, Loïc Masscho en Antoine Colassin. 

Bij de namen die weggaan zien we onder andere Mardochée Nzita, Mohamed Lua, Mohamed Bouchouari, Elvis Mehanovic en Alan Mayanga. Vooral het vertrek van jeugdinternational Mayanga is een verrassing, want de aanvaller staat hoog aangeschreven. Het probleem ligt vooral bij zijn mentaliteit. Anderlecht realiseert dat Mayanga het elders kan maken, maar kiest er toch voor om hem te lozen. Hij doet in die zin denken aan Dodi Lukebakio, die is doorgebroken bij Fortuna Düsseldorf.

'We merken dat jongens als Mayanga of Lukebakio niet fanatiek met Anderlecht bezig zijn', aldus een bron in trainingscomplex Neerpede. 'Hun hart ligt niet bij Anderlecht en dan is het beter om hen te laten gaan'.