VP 11, de trainers: Kampioenenmaker Clement, strenge hand en Balkanemotie

VP 11, de trainers: Kampioenenmaker Clement, strenge hand en Balkanemotie

Gepubliceerd: woensdag 29 mei 2019 om 17:00wo 29-05-2019 om 17:00

Laatste update: woensdag 29 mei 2019 om 17:04wo 29-05-2019 om 17:04

Bij een elftal hoort natuurlijk ook een trainer. Hieronder vindt u een overzicht van de beste coaches in de Jupiler Pro League van het afgelopen seizoen. Drie oefenmeesters staken er bovenuit, wie was de beste?

Philippe Clement – KRC Genk

Ondertussen is Clement al naar Club Brugge vertrokken, maar afgelopen seizoen liet de oefenmeester KRC Genk mooi voetbal op de mat brengen. Bijna heel het seizoen lang hebben de Limburgers aan kop gestaan en KRC Genk is dan ook een verdiende landskampioen.

Ivan Leko – Club Brugge

Leko zal komend seizoen niet meer voor de groep van Club Brugge staan. Na twee succesvolle jaren heeft Blauw-Zwart nood aan een frisse wind. In zijn eerste jaar werd Leko landskampioen met Club, in zijn tweede jaar eindigde hij op een tweede plek. De vroegtijdige bekeruitschakeling was een domper, maar de sterke Champions League-campagne maakte veel goed. Toch mocht de Kroaat zijn biezen pakken.

Laszlo Bölöni – Antwerp

Bölöni staat erom bekend om een strenge coach te zijn. De Roemeen zet een selectie dan ook helemaal tactisch naar zijn hand. Dat was ook het geval met Antwerp afgelopen seizoen. The Great Old werd een harde resultatenmachine en dé revelatie van de Jupiler Pro League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was de beste coach?

(279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws