'Wilmots haalt nog een pion van Standard bij de nationale ploeg van Iran'

'Wilmots haalt nog een pion van Standard bij de nationale ploeg van Iran'

02-06-2019 20:22
6

Marc Wilmots is volop bezig om zijn technische staf samen te stellen bij Iran. De oud-bondscoach werd onlangs aangesteld als selectieheer bij het land uit het Midden-Oosten. Daar zal hij niet de enige Belg zijn.

Wilmots keek de voorbije weken al wat rond in ons land naar mogelijke versterkingen voor zijn staf. Manu Ferrera zou alvast op dat aanbod ingegaan zijn, claimt het Twitter-account van Hatam Sh, een sportjournalist uit Iran. De voorbije jaren was de Spaanse Belg aan de slag in de jeugdopleiding van KAA Gent. Nu zal hij de vaste rechterhand worden bij Wilmots bij de Iraanse nationale ploeg.

Overigens krijgt Wilmots er in één klap twee assistenten bij, want ook Vahid Hashesmian, een oud-international, zal zijn team vervoegen. Daarmee is zijn zoektocht nog niet voorbij, aangezien hij ook nood heeft aan een videoanalist. Die hoopt Wilmots weg te plukken bij Standard, al laat hij geen concrete naam vallen.

Update 02/06 20.22: Marc Wilmots blijft zijn staf bij Iran uitbreiden en kijkt daarbij vooral rond bij Standard. La Dernière Heure meldt dat Kevin Myny, conditietrainer van de Rouches, naar Iran reist om het team van Wilmots te vervoegen. Myny zou zijn werkzaamheden wel kunnen blijven combineren met die op Sclessin. Wilmots hoopt ook nog een video-analist op te pikken in Luik.