Clement gaat voor andere uitdaging: Titel met Genk was het summum

Clement gaat voor andere uitdaging: "Titel met Genk was het summum"

29-05-2019 12:03 Laatste update: 12:21
18

Philippe Clement werd woensdag voorgesteld als de nieuwe trainer van Club Brugge. De trainer keert na twee seizoenen terug naar zijn ex-club. De juiste beslissing, volgens Clement.

"Ik ben heel blij dat ik terug ben. Club Brugge is zestien jaar van mijn leven geweest, waarvan zes als trainer", zegt Clement op de persconferentie van zijn voorstelling. "Bij andere clubs heb ik een leuk en mooi parcours afgelegd", legt hij uit.

Hij besloot na een titel met Genk toch om te vertrekken. "Tot Club Brugge met een mooi project kwam met het nieuwe trainingscomplex in Knokke. Het was een strijd om een keuze te maken en Genk te verlaten na de titel. Ik ben er 200 procent van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt", klinkt het.

Het summum bij Genk
Het is op zijn minst toch een opvallende keuze om de titelploeg te verlaten. "Wat heeft de doorslag gegeven? De uitdaging. Met Genk heb ik de titel gehaald - dat is het summum."

"Hier was ik al twee jaar terug heel graag aan dit project begonnen. Als je op twee plaatsen kampioen kan spelen in België en als je het project van de academie waar ik zes jaar bij betrokken was, daarbij kan betrekken, dan is het mooi om die twee werelden bij elkaar te brengen", aldus Clement.