'Spaanse topclub wil Vanaken komende zomer wegplukken bij Club Brugge'

'Spaanse topclub wil Vanaken komende zomer wegplukken bij Club Brugge'

29-05-2019 09:47
29

Club Brugge lijkt de komende weken afscheid te gaan nemen van Wesley Moraes. Mogelijks is de Braziliaan niet de enige vertrekker. Zo komt er steeds meer interesse voor Hans Vanaken, de Gouden Schoen én 'Profvoetballer van het Jaar'.

Vanaken werd eerder al in verband gebracht met Ajax en PSV, maar de interesse is groter. Estadio Deportivo meldt dat Sevilla FC de spelmaker van Club Brugge op de radar staan heeft. De Spaanse topclub wil volgend seizoen opnieuw meedingen naar een Champions League-ticket, waardoor onder meer Vanaken op de shortlist staat.

Fraaie statistieken
Het Spaanse medium linkt Vanaken ook nog aan Spartak Moskou en Borussia Dortmund, al is die interesse minder concreet. De middenvelder van Club Brugge kende alweer een sterk seizoen. Met zeventien doelpunten en negentien assists kan Vanaken mooie statistieken voorleggen.

Recent vertelde Vanaken dat een vertrek bij Club Brugge geen must is, maar dat hij zeker openstaat voor een aanbieding waar zowel hij als Blauw-Zwart beter van wordt. De marktwaarde van de Gouden Schoen wordt op circa tien miljoen euro geschat. In 2015 haalde Club Brugge Vanaken voor vier miljoen euro weg bij Sporting Lokeren.