UPDATE: ‘Porto informeert officieel naar target Club, Standard en Antwerp’

UPDATE: ‘Porto informeert officieel naar target Club, Standard en Antwerp’

06-06-2019 08:46 Laatste update: 08:46
5

Club Brugge en Standard deden een bod op Moeskroen-doelman Jean Butez, maar kwamen van een kale reis terug. Twee miljoen euro was voor de Henegouwers onvoldoende. Zo is een zomers vertrek geen must, aldus Paul Allaerts.

"Hij moet niet weg, hé", aldus de algemeen directeur van Moeskroen tegenover Het Laatste Nieuws. "Integendeel zelfs: Jean heeft hier nog twee jaar contract. Enkel als álle partijen er beter van worden, zal het deze zomer tot een transfer komen", gaat Allaerts verder.

Naast Club Brugge en Standard toont ook Antwerp interesse. Ook zij deden al een bod, maar dat lag nog ver van de twee miljoen euro die de concurrenten wilden betalen. Moeskroen hield echter voet bij stuk.

Hoge vraagprijs
De entourage van Butez vindt echter dat Moeskroen ook niet moet overdrijven met haar vraagprijs. "2 miljoen euro is een correct bedrag is voor een Moeskroen-speler met nauwelijks veertig matchen op de teller." Opvallend: in 2017 haalde Moeskroen de Franse doelman nog gratis op bij Lille.

Update 04/05 15.20u: De drie Belgische clubs die interesse tonen in Butez krijgen het niet makkelijk om de doelman aan te trekken. Zo meldt O Jogo dat ook Porto het vizier heeft gericht op Butez. Door het gedwongen afscheid van Iker Casillas is de Portugese topclub op zoek naar een nieuwe doelman. Butez zou bij Porto aangetrokken worden om voor concurrentie te zorgen.

Update 06/06, 08.46: Volgens Het Laatste Nieuws heeft FC Porto officieel geïnformeerd naar de transfervoorwaarden voor Jean Butez. De 23-jarige sluitpost staat ook in de belangstelling van Club Brugge, Standard en Antwerp en zou ook het liefst in België blijven.

No Poll