Degradatie voor Mechelen en Waasland-Beveren? Die kans is bijzonder realistisch

Degradatie voor Mechelen en Waasland-Beveren? "Die kans is bijzonder realistisch"

29-05-2019 09:01
21

Alle pleidooien voor de Geschillencommissie zitten erop. KV Mechelen en Waasland-Beveren wachten nu op het verdict, dat wellicht eind deze of begin volgende week volgt. Gerechtsjournalist Pieter Huybrechts doet alvast een voorspelling.

Een belangrijk onderdeel zijn de befaamde telefoontaps. "Voor de ene zijn die telefoontaps de ultieme bewijslast, voor de andere een totaal foute interpretatie van de feiten. Het gaat echt alle kanten uit", vertelt de journalist van Het Nieuwsblad tegenover Sporza.

Zo interpreteren de betrokken partijen die telefoontaps niet allemaal op dezelfde wijze. "Als het bijvoorbeeld gaat over het wissen van sms'jes, dan zeggen de advocaten van Waasland-Beveren dat dat was omdat voorzitter Huyck gestalkt werd door supporters."

Aansprakelijkheid van de clubs
"Ook met de uitspraak kan het nog alle richtingen uit. Ik was een hele week geneigd te denken dat niet alleen bestuursleden gestraft zouden worden - want dat staat buiten kijf - maar dat ook de clubs zouden degraderen", gaat hij verder.

Huybrechts vreest echter toch dat er een degradatie zal opgelegd worden. "Het zou kunnen dat de clubs dus toch buiten schot blijven, al lijkt de kans mij nog altijd bijzonder realistisch dat KV Mechelen en Waasland-Beveren allebei zakken."