'Genk kan flink uitpakken op de transfermarkt, goudmijn van 100 miljoen'

'Genk kan flink uitpakken op de transfermarkt, goudmijn van 100 miljoen'

28-05-2019 21:15
28

Racing Genk kan na het beste seizoen in jaren rekenen op een stevige financiële injectie. De Limburgers kunnen om en bij de 100 miljoen cashen door het voorbije seizoen. Dat komt onder meer door de kwalificatie voor de Champions League en daar moet ook nog de verkoop van spelers bijkomen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Racing Genk is al in onderhandeling met Theo Bongonda van Zulte Waregem. Wanneer de transfer rond is zal deze alle records op de Belgische markt breken. Bongonda moet rond de zeven miljoen kosten, dat is de hoogste transfersom ooit tussen twee Belgische clubs. Genk wil ook uitpakken met het 17-jarige Zweedse fenomeen Benjamin Nygren. Volgens Zweedse media is er intussen een akkoord met IFK Göteborg. De transfersom ligt rond de 3,7 miljoen euro maar kan mits bonussen nog oplopen tot 5 miljoen euro.

Genk moet zich echter geen zorgen maken over geld. De Limburgers verwachten geen leegloop, maar laten wel enkele goudhaantjes vertrekken. Sander Berge moet de duurste worden, Sevilla toont al een jaar interesse voor Berge. Een bod van vijftien miljoen werd vorige zomer afgewezen door Genk. Ook Ally Samatta en Leandro Trossard mogen bij een mooi bod de club verlaten. Trossard moet rond de twintig miljoen kosten, Wolfsburg toont op dit moment de meest concrete interesse voor Trossard. Samatta wil graag naar de Premier League, Cardiff toonde interesse maar is intussen gedragredeerd. 

Genk heeft ook nog de startpremie van de Champions League, dat bedrag ligt ongeveer rond vijftien miljoen euro. Per positie komt er één miljoen bij. Per punt dat Genk pakt komt daar 900.000 euro bij, bij een overwinning maar liefst 2,7 miljoen euro. Genk kan dus op een flinke som geld rekenen.