Advocaat Timmermans valt aan en trekt naar Kamer van Inbeschuldigingstelling

Advocaat Timmermans valt aan en trekt naar Kamer van Inbeschuldigingstelling

28-05-2019 19:35 Laatste update: 22:12
11

Patrick Waeterinckx, de advocaat van Johan Timmermans, kondigde tijdens zijn slotpleidooi in de matchfixingzaak aan dat hij een verzoekschrift zal neerleggen bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling om de regelmatigheid van de tuchtprocedure na te trekken.

"Ik ga vragen om de rechtmatigheid van de taps te controleren. En ik ga vragen of ze op rechtmatige wijze verkregen zijn. Meneer Wagner, of iemand anders van de bond, mag het daar gaan uitleggen", vertelt Waeterinckx volgens Het Nieuwsblad. "Ik vind procedures wél belangrijk. De bondsprocureur leidt de aandacht af door er niet op in te gaan in zijn repliek. Zodra hij ingaat op de problemen met de taps en de procedure, geeft hij toe dat zijn bevindingen kaas met gaten zijn. En dus gaat de bondsprocureur de procedure zelf uit de weg. Neem nu de telefoongesprekken: de intonatie moet beluisterd kunnen worden om de context te kunnen verstaan."

"Mijn cliënt is nooit in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter", ging Waeterinckx voort. "Er zijn zelfs geen taps op hem geplaatst. Hij is één keer verhoord en daar bleef het bij. Toch durft u hem een schandvlek voor de beroepsgroep van advocaten te noemen. Dat heb ik een procureur nog nooit horen zeggen over een advocaat. U sleurt mijn cliënt door het slijk. Die uitspraak werd overal gretig opgepikt en heeft voor onnoemelijk veel schade gezorgd. Dat is een kwaadwillige schending van het vermoeden van onschuld."

Allaerts
Waeterinckx verwees ook naar een telefoongesprek tussen Timmermans en Paul Allaerts, CEO van Moeskroen. De Henegouwers speelden op de slotspeeldag vorig seizoen bij Eupen, de degradatieconcurrent van Mechelen. "Waarom wordt Allaerts niet vervolgd? Mijn cliënt belde in aanloop naar KV Mechelen - Waasland-Beveren. Was het fout om aan Allaerts te vragen of Moeskroen er vol voor zou gaan? Ik denk het niet. En als dat wel problematisch was, had Allaerts hier ook moeten zitten."