VP 11, de spits: Vier gerenommeerde namen en twee revelaties

VP 11, de spits: Vier gerenommeerde namen en twee revelaties

28-05-2019 19:00 Laatste update: 19:01
5

Play-Off 1 is ten einde en dat betekent dat VoetbalPrimeur.be zoals ieder jaar op zoek gaat naar de VP 11, het beste elftal van dit seizoen. Voor de spitspositie komen er zes goalgetters in aanmerking.

Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem)
34 jaar en nog altijd messcherp voor de goal. Harbaoui kroonde zich met 25 goals voor het tweede jaar op rij tot topschutter van de Jupiler Pro League. De Tunesiër moest na de reguliere competitie nog Mbwana Samatta voor zich dulden, maar Harbaoui sloeg met zeven treffers andermaal zijn slag in Play-Off 2.

Mbwana Samatta (Racing Genk)
De goalgetter van de kampioen. Tijdens de reguliere competitie verkeerde hij met 20 doelpunten in 28 matchen in de vorm van zijn leven. Samatta wist er vervolgens met drie goals ook tijdens de belangrijke matchen in Play-Off 1 te staan. Genk zou haar topschutter graag behouden, maar staat bij het juiste bod open voor een vertrek. Aan interesse is er na zijn topseizoen alvast geen gebrek.

Wesley Moraes (Club Brugge)
Net als Samatta heeft waarschijnlijk ook Moraes zijn laatste match in de Jupiler Pro League gesteld. De Braziliaan is met zijn fysiek en scorend vermogen een gewild target over de grens. Moraes sloot 2018/19 af met 17 treffers en 10 assists. Hij verlaat Club Brugge dus absoluut door de grote poort.

Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC)
Royal Antwerp FC mag na 22 jaar weer Europa in en heeft dat voor een belangrijk deel aan Mbokani te danken. Met 7 goals en 8 assists was hij gedurende de reguliere competitie bij liefst 41 procent van de Antwerpse goals betrokken. Daarnaast was hij als aanspeelpunt van grote waarde. In Play-Off 1 deed hij nog eens vier keer de netten trillen en in de barragematch tegen Charleroi (3-2) groeide hij met twee goals uit tot held. 

Victor Osimhen (Charleroi)
20 treffers in 36 matchen. Osimhen was dit seizoen één van de revelaties. Met zijn snelheid en neus voor de goal was hij een plaag voor menig verdediger. Zijn inbreng bezorgde Charleroi net geen Europees ticket, maar de Nigeriaan gaat de Carolo’s wel veel winst opleveren. Charleroi kan de huurling voor 3,5 miljoen euro overnemen van VfL Wolfsburg om hem vervolgens voor een veelvoud door te verkopen. Osimhen zelf droomt al van een nieuwe kans in een topcompetitie.

Felipe Avenatti (KV Kortrijk)
Avenatti is net als Osimhen een huurling die het fantastisch heeft gedaan. In het eerste gedeelte van de competitie was hij met drie treffers nog niet productief, maar vanaf februari kwam de 26-jarige Uruguayaan volledig op stoom. In Play-Off 2 liep hij vervolgens één op één (7 matchen, 7 goals). Hij haalde daarmee zijn doelstelling van 15 goals. De revelatie droomt nu van een stap naar een topclub.