Welke talenten van Manchester City volgen Kompany naar Anderlecht? 13 opties

Welke talenten van Manchester City volgen Kompany naar Anderlecht? 13 opties

28-05-2019 18:45 Laatste update: 18:45
45

Vincent Kompany wordt speler en trainer van Anderlecht, maar zijn invloed reikt verder. Zo neemt hij Simon Davies vanuit Manchester City mee als de coach met de vereiste papieren. Naast Davies zullen er ook meerdere talenten in zijn zog volgen. Deze 13 talenten komen in aanmerking voor een uitleenbeurt.

Eric García (18)
Positie: CV
Matchen voor City: 3
Garciá maakte in de kwartfinale van de League Cup zijn debuut en begon direct in de basis. De Spaanse jeugdinternational slaagde tegen Leicester City ruimschoots voor zijn examen. De moderne centrumverdediger was zelfzeker aan de bal  en sterk in de passing. Volgens Guardiola speelt hij als een 24 of 25-jarige. García zou veel kunnen leren bij Kompany.

Philippe Sandler (22)
Positie: CV
Matchen voor City: 2
In zijn geboorteland Nederland was de verbazing groot toen Sandler werd aangekondigd door City. Dat terwijl Sandler namens PEC Zwolle pas 33 duels in de Eredivisie had gespeeld. Door zijn stijl zagen de Engelsen potentie in hem. Sandler kwam dit seizoen twee keer in actie, maar naar eigen zeggen heeft hij veel geleerd van zijn mentor Kompany. Het is niet ondenkbaar dat hun samenwerking wordt voortgezet.

Claudio Gomes (18)
Positie: DM
Matchen voor City: 2
Kwam afgelopen zomer gratis over van Paris Saint-Germain en mocht mee op stage naar de VS, waar Guardiola lovend over de Franse tiener was. De bijnaam van Gomes luidt N’Golo Kanté, dus het is duidelijk over wat voor een type speler we het hebben. Pep beseft dat Gomes minuten moet maken.

Aleix García (21)
Positie: DM/CM
Matchen voor City: 9
Optie met de meeste ervaring. García werd de voorbije twee seizoen uitgeleend aan satellietclub Girona en kwam tot liefst 51 optredens in de Primera Division. Typisch product van de Spaanse voetbalschool. Een passer met uitstekende trap en inzicht, maar ook een balveroveraar. Kan centraal dus meerdere rollen aan.

Taylor Richards (18)
Positie: CM
Matchen voor City: 0
Engelse jeugdinternational die Paul Pogba sinds een ontmoeting bij Juventus als mentor heeft. Richards omschrijft Pogba als de grote broer veel tips geeft. En dat werpt zijn vruchten af. Richards was dit seizoen goed voor 10 goals in 29 optredens voor de U23. Naast zijn grote motor is het scorend vermogen zijn grootste pluspunt.

Douglas Luiz (21)
Positie: CM
Matchen voor City: 0
City betaalde in 2017 liefst 12 miljoen euro voor de Braziliaan. Luiz kreeg tot twee keer toe nog geen werkvergunning. Tot frustratie van Guardiola, die Luiz door zijn snelheid, fysiek en controlerende kwaliteiten als back-up voor Fernandinho zag. Luiz werd zodoende net als Aleix García bij Girona gestald. Speelde dit seizoen 23 keer op het hoogste niveau. Als hij andermaal geen werkvergunning krijgt, is Anderlecht mogelijk kandidaat.

Felix Nmecha (18)
Positie: AM
Matchen voor City: 1
Nmecha is al vanaf zijn 9e onderdeel van de jeugdopleiding van de Citizens. De aanvallende middenvelder kwam al uit voor nationale jeugdelftallen van zowel als Engeland. Zijn snelheid en scorend vermogen worden gezien als zijn sterke punten.

Adrian Bernabé (18)
Positie: AM
Matchen voor City: 1
Genoot zijn opleiding bij FC Barcelona en die invloed is goed terug te zien. Bernabé is een verfijnde linkspoot, met oog voor de ruimte en ploegmaats. Qua filosofie vormt hij een perfecte match met City. De concurrentie is echter moordend. Het is tijd dat hij elders ervaring op gaat doen.

Marlos Moreno (22)
Positie: LB
Matchen voor City: 0
Snelle en sterke linksbuiten die al acht A-interlands voor Colombia achter zijn naam heeft. Binnen de club voorspellen ze hem een grote toekomst, maar op zijn 22e moet Moreno wel een volgende stap gaan zetten. Na uitleenbeurt in Spanje, Brazilie en Mexico is Belgie wellicht zijn volgende bestemming.

Benjamin Garré (18)
Positie: LB
Matchen voor City: 0
Het talent zit bij hem in de genen. Grootvader Oscar Garré werd in 1986 wereldkampioen met Argentinie. Kleinzoon Benjamin is een technisch vaardige linkspoot, die naar eigen zeggen zowel links als centraal uit de voeten kan. Garré hoopt de nieuwe Sergio Aguero te worden. Hij weet dat hij daarvoor nog een lange weg te gaan heeft. Een tijdelijk vertrek naar Brussel is misschien een goede stap voor zijn ontwikkeling.

Ian Poveda (19)
Positie: RB
Matchen voor City: 1
Nog een grote belofte die werd weggekaapt bij FC Barcelona. De Engelsman met Colombiaanse ouders staat hoog aangeschreven binnen de Academy. Poveda is behendig en heeft ook het left om zijn acties te blijven maken.



Nabil Touaizi (19)

Positie: CS
Matchen voor City: 0
Touaizi werd opgepikt bij Valencia, nadat hij daar een sensatie in de jeugd was. Spaans jeugdinternational, die ook in het bezit is van een Marokkaans paspoort. Touaizi is een doelgerichte spits. Kende dit seizoen met 12 treffers een goed seizoen bij de beloften van City. Lijkt klaar voor een nieuwe uitdaging.

Lorenzo Gonzalez (19)
Positie: CS
Matchen voor City: 0
Een pure afmaker. Was dit seizoen weinig inzetbaar voor de U23, maar kende met 5 treffers in 8 optredens een uitstekend moyenne. Omschrijft zichzelf als klein maar krachtig. Vergelijkt zich zodoende qua type spelers met Luis Suarez, Antoine Griezmann en grote voorbeeld Sergio Aguero.