Braziliaanse bondscoach grijpt in, Neymar is geen aanvoerder meer

Braziliaanse bondscoach grijpt in, Neymar is geen aanvoerder meer

28-05-2019 11:00
1

Neymar is niet langer aanvoerder van het Braziliaanse nationale team. Bondscoach Tite heeft besloten dat de ster van Paris Saint-Germain wordt vervangen door teamgenoot Dani Alves.

Dat betekent dat de ervaren Alves de captain is van de Selecao tijdens de Copa America. Neymar was de afgelopen acht maanden aanvoerder van de Goddelijke Kanaries, maar kreeg zaterdag van bondscoach Tite te horen dat hij de band niet langer om zijn arm zal dragen.

De precieze reden is niet naar buiten gebracht, maar het heeft vermoedelijk alles te maken met het gedrag van Neymar de afgelopen maanden. Neymar werd eerder deze maand voor drie wedstrijden geschorst nadat hij had uitgehaald naar een fan na de verloren bekerfinale van Paris Saint-Germain tegen Rennes. Daarnaast zou hij betrokken zijn geweest bij een vechtpartij met Julian Draxler, maar dat werd later door de club ontkend.

De Copa America begint op 14 juni en wordt dit jaar gehouden in Brazilië. De Selecao neemt het in de groepsfase op tegen Bolivia, Venezuela en Peru. De finale is op 7 juli.