Operación Salida in Camp Nou: ook Dembélé mag vertrekken bij Barcelona

Operación Salida in Camp Nou: ook Dembélé mag vertrekken bij Barcelona

28-05-2019 08:29
3

FC Barcelona is druk bezig met het renoveren van de selectie, meldt het Catalaanse medium RAC1. Niet alleen Jasper Cillessen, Ivan Rakitic en Philippe Coutinho lijken op de nominatie te staan om te vertrekken, ook Ousmane Dembélé wordt mogelijk het slachtoffer van Operación Salida.

Dembélé werd in 2017 nog voor 125 miljoen euro opgehaald bij Borussia Dortmund, maar heeft nooit helemaal kunnen overtuigen in Camp Nou. De 22-jarige Fransman kwam vooral in het nieuws vanwege blessures en disciplinaire problemen, zoals te laat komen, een ongezond eetpatroon en een vermeende gameverslaving. Wanneer FC Barcelona een schappelijk bod ontvangt, is een vertrek volgens RAC1 bespreekbaar.

Dat laatste geldt ook voor Cillessen: Barça zou een bedrag van twintig à 25 miljoen euro voor de dertigjarige reservedoelman, die nog vastligt tot medio 2021. Rakitic mag eventueel ook vertrekken, maar weinig teams lijken aan de niet nader gespecificeerde vraagprijs van de Catalanen te kunnen voldoen. Recordaankoop Coutinho, in 2018 voor 145 miljoen euro losgeweekt van Liverpool, lijkt eveneens op zoek te mogen naar een nieuwe club: mogelijk ligt voor de Braziliaan een rentree in de Premier League in het verschiet.

De transfervrije Thomas Vermaelen en de huurlingen Jeison Murillo (Valencia) en Kevin-Prince Boateng (Sassuolo) zullen sowieso niet terugkeren in Camp Nou. André Gomes werd dit seizoen verhuurd aan Everton en lijkt ook definitief naar de Premier League te verhuizen. Denis Suárez bracht de tweede seizoenshelft op huurbasis door bij Arsenal en heeft ook weinig perspectief in Catalonië: kersvers Copa del Rey-winnaar Valencia wordt genoemd als zijn nieuwe bestemming.