Clement staat meteen voor zware opdracht bij Club Brugge: “Ons eerste doel”

Clement staat meteen voor zware opdracht bij Club Brugge: “Ons eerste doel”

28-05-2019 08:00
11

Philippe Clement verkoos voorrondes van de Champions League met Club Brugge boven rechtstreekse plaatsing met KRC Genk. Clement staat echter voor een zware opdracht met Blauw-Zwart.

“Ons eerste doel voor het komende seizoen is de voorrondes van de Champions League overleven”, wordt Vincent Mannaert geciteerd door Het Nieuwsblad. Dat lijkt echter gemakkelijk gezegd dan gedaan, want Club Brugge zal enkele moeilijke hordes moeten overleven.

Engeland, Spanje, Duitsland en Italië hebben vanaf dit seizoen nog meer rechtstreeks geplaatsten voor de groepsfase van de Champions League. Club Brugge is geen reekshoofd dus de tegenstanders zullen geen kleine vissen zijn. In de derde voorronde kan Club FC Porto, Dinamo Kiev, FC Basel, Olympiakos of Olympique Lyon (afhankelijk van of Chelsea al dan niet de Europa League wint) tegenkomen.

Als Club Brugge weet door te gaan dan is de volgende ronde waarschijnlijk weer tegen één van die clubs. Het zal aldus geen gemakkelijke opdracht zijn voor Clement om zijn doel met Blauw-Zwart te behalen. Op 6 op 7 augustus begint de derde voorronde van de Champions League.