Jonge Genk-spits wijst buitenlandse topclubs af: Ben blij met waar ik zit

Jonge Genk-spits wijst buitenlandse topclubs af: "Ben blij met waar ik zit"

27-05-2019 23:01
20

KRC Genk probeert steeds meer in te zetten op jonge voetballers. Zo haalde het onder andere Wilfred Ndidi en Leon Bailey op jonge leeftijd en verkocht het die later door voor een bijzonder mooie som. Andras Nemeth zou de volgende in dat rijtje kunnen worden.

Nemeth is zestien jaar en komt momenteel uit voor de jeugdelftallen van KRC Genk. Daar kon de aanvaller al bijzonder imponeren. "Ik heb grote progressie gemaakt bij Genk", klonk het bij KickOff.

Die progressie liet hij ook zien. "Ik scoorde rond de twintig goals en werd verkozen tot beste speler in het Puskas-Suzuki toernooi. We wonnen dat toernooi tegen ploegen als Sporting, Real Madrid en Bayern München", zegt Nemeth.

Transfer naar topteams
Die goede prestaties zorgden ook voor heel wat interesse. "In België komen er heel wat scouts naar de jeugdteams kijken, zeker als je bij een topacademie als die van Genk zit. Er was interesse van heel wat Europese clubs, ook van ploegen die Champions League spelen."

Toch moet Genk nog niet vrezen voor een vertrek. "Ik ben blij met waar ik zit. Op dit moment is het de beste plaats voor mij. Genk biedt me een excellent plan en een kans om me verder te ontplooien", besluit Nemeth.