Amrabat en Carcela kunnen met vakantie: geen Afrika Cup met Marokko

Amrabat en Carcela kunnen met vakantie: geen Afrika Cup met Marokko

27-05-2019 18:00
1

Soyfan Amrabat (Club Brugge) en Mehdi Carcela (Standard) hoeven na een tegenvallend seizoen niet meer te rekenen op een uitnodiging voor de Afrika Cup. De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft het duo niet opgenomen in zijn voorlopig selectie.

De voorlopige selectie van bondscoach Hervé Renard telt 27 spelers, waarvan er nog vier moeten afvallen. Mbark Boussoufa, die momenteel uitkomt voor Al-Shabab uit Saudi-Arabië staat wel op de lijst. In de persoon van ex-Bruggeling Nabil Dirar (Fenerbahçe) komen we nog een oude bekende tegen. Amrabat (8 caps) en Carcela (22 caps) kregen dus slechts nieuws. Het tweetal kwam vorig jaar nog wel in actie op het WK in Rusland.

De Afrika Cup begint voor Marokko op 23 juni met een wedstrijd tegen Namibië. Vijf dagen later is Ivoorkust de tegenstander. Het laatste groepsduel speelt Marokko op 1 juli tegen Zuid-Afrika. Het eindtoernooi, dat begint met een groter deelnemersveld van 24 landen, vindt dit jaar plaats in de zomer. Egypte is het gastland. De finale is op 13 juli in Caïro.