VP 11, de linksbuiten: Viertal vleugelflitsers met een hoog rendement

VP 11, de linksbuiten: Viertal vleugelflitsers met een hoog rendement

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 21:31ma 27-05-2019 om 21:31

Play-Off 1 is ten einde en dat betekent dat VoetbalPrimeur.be zoals ieder jaar op zoek gaat naar de VP 11, het beste elftal van dit seizoen. Zondag werd de zoektocht naar de beste rechtsbuiten gestart. Voor de positie van linksbuiten zijn er vier nominaties uitgedeeld.

Leandro Trossard (Racing Genk)
Kwam dit seizoen echt tot explosie. Trossard was zonder twijfel een van de drijvende krachten achter de Genkse titel. In alle competities was hij in totaal goed voor liefst 22 treffers. Daarnaast leverde hij ook nog eens elf assists af. Cijfers om u tegen te zeggen. Hij speelde zich terecht in de kijker bij Roberto Martinez een buitenlandse (top)clubs. Kan Genk hem behouden?Moussa Djenepo (Standard)
Menig rechtsback had zijn handen dit jaar vol aan Moussa Djenepo, die met zijn snelheid en dribbel voor veel dreiging zorgde op de linkerflank. De pas 20-jarige Djenepo kwam tot 39 optredens, waarin hij elf goals en zes assists liet noteren. 2018/19 was absoluut het seizoen van zijn doorbraak. Na de zomer moet hij zien te bevestigen in Luik. Al wordt er in Engeland stevig op hem geaast.

Nana Ampomah (Waasland-Beveren)
Waasland-Beveren had het geluk dat Lokeren zo zwak was, anders had het serieuzer moeten vrezen voor degradatie. Verder moet de club vooral Nana Ampomah bedanken voor zijn bijdrage aan het lijfsbehoud. Ampomah was namelijk tijdens de reguliere competitie met zeven goals en zes assists bij 35 procent van alle Waaslandse goals betrokken. Ampomah mag dankzij zijn sterke seizoen stiekem dromen van de stap naar de absolute top.

Yannick Bolasie (Anderlecht)
Anderlecht had tijdens de wintermercato dringend behoefte aan aanvallende versterking(en). Uiteindelijk werd de naam van Yannick Bolasie uit de hoge hoed getoverd. Het werd heel spannend, want pas 43 seconden voor het sluiten van de deadline was de transfer officieel. Gelukkig voor Anderlecht, want de ervaren huurling van Everton bleek absoluut een meerwaarde. De polyvalente aanvaller gaf paars-wit meer stootkracht. In de zeventien matchen die hij meedeed, schopte hij het tot zes treffers en drie assists. Daarmee was hij in die vier maanden bij de helft van alle Brusselse goals betrokken. Dan heb je zonder twijfel impact gehad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was dit seizoen de beste linksbuiten?

(454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws