'Conte keert terug in Serie A: driejarig contract, 12 miljoen euro per seizoen'

'Conte keert terug in Serie A: driejarig contract, 12 miljoen euro per seizoen'

27-05-2019 10:55

Antonio Conte wordt later deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van Internazionale. Daar zijn Italiaanse media heilig van overtuigd. Conte zat sinds afgelopen zomer zonder club. Chelsea stuurde hem na twee seizoenen de laan uit. 

De voormalig trainer van Juventus en de nationale ploeg van Italië staat nu dus voor een terugkeer in de Serie A, weten onder meer La Gazzetta dello Sport en Sky Italia. In stadion Giuseppe Meazza ligt een driejarig contract klaar voor Conte. De oefenmeester gaat naar verluidt 12 miljoen euro per seizoen verdienen. 

De komst van Conte betekent automatisch dat Inter afscheid neemt van Luciano Spalletti. Hij slaagde er dit seizoen weliswaar in om zich met de club te kwalificeren voor de Champions League, maar dat is blijkbaar niet voldoende voor de Chinese clubleiding. 

Conte, die ook werd genoemd bij Juventus, kroonde zich in 2017 met Chelsea tot kampioen van Engeland. Een jaar later won hij de FA Cup met The Blues. Als trainer van Juve veroverde hij tussen 2012 en 2014 drie landstitels. 

Dankzij een 2-1 zege op Empoli eindigde Inter zondagavond op de vierde plaats in de Serie A. Dit seizoen kwamen de Nerazzurri in de groepsfase van de Champions League niet verder dan de groepsfase.