Buffel doet straffe onthulling over Genk en Clement: 'Ik ben naar bestuur gestapt'

Buffel doet straffe onthulling over Genk en Clement: 'Ik ben naar bestuur gestapt'

27-05-2019 10:45
7

Thomas Buffel vertrok vorige zomer al bij KRC Genk, maar toch heeft hij nog een klein aandeel in de titel. In Het Belang Van Limburg geeft hij aan dat hij het vertrek van Albert Stuivenberg en de komst van Philippe Clement in gang heeft gezet.

"Ik heb dat nog nooit eerder verteld, maar ik heb in die periode mijn verantwoordelijkheid als aanvoerder genomen en ben naar het bestuur gestapt om te melden dat er iets moest veranderen", zo geeft hij aan in Het Belang Van Limburg.

"Het was de moeilijkste beslissing uit mijn leven, want Albert Stuivenberg is toen aan de kant geschoven, maar steeds meer spelers kwamen hun beklag doen bij mij, dus moest ik wel iets ondernemen. Peter Croonen was nog niet zo lang voorzitter op dat moment, dus ben ik naar Herbert Houben gestapt en heb hem verteld wat er in de groep leefde, dat we Play-Off 1 niet zouden halen als het zo verder ging, het was een duidelijk signaal."

Het verschil was meteen merkbaar. "Geen slecht woord over Stuivenberg, want zijn trainingen waren even goed als die van Philippe Clement, maar de spelersaanpak was verschillend. Dat heb je achteraf duidelijk gemerkt, Pozuelo en Malinovskyi voetbalden plots bevrijd. Ik heb nu een goed gevoel bij het feit dat ik dat proces in gang heb gezet. Het heeft mede tot de titel geleid. En ik ben vooral blij voor de jongens nu, dit succes zal heel de club een boost geven."