Het is bijzonder eenvoudig: de wedstrijd is gefixt, vervalst, gemanipuleerd

"Het is bijzonder eenvoudig: de wedstrijd is gefixt, vervalst, gemanipuleerd"

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 09:12ma 27-05-2019 om 09:12

De laatste dagen van het dossier Propere Handen zijn ingegaan. Maandag mocht Thomas Gillis de pleidooien openen. De advocaat van K. Beerschot V.A richten zijn pijlen op Waasland-Beveren en KV Mechelen. Volgens Gillis speelden die clubs een vuil spel.

Beerschot kan van een eventuele straf voor Waasland-Beveren en/of KV Mechelen profiteren. De Ratten willen de Geschillencommissie Hoger Beroep dan ook overtuigen om de twee clubs te straffen. Daar is volgens Gilles ook alle aanleiding toe.

"Bij j KV Mechelen en Waasland-Beveren heerst een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Ze zien zelfs niet in hoe verwerpelijk hun daden waren. Er is totaal geen schuldinzicht", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van de advocaat.

De match tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op het einde van het seizoen 2017-2018 is er volgens Beerschot één met een duidelijk reukje aan "Het is allemaal bijzonder eenvoudig: de wedstrijd is gefixt, vervalst, gemanipuleerd. Het bewijs ligt er open en bloot. Olivier Swolfs van KV Mechelen en Dirk Huyck van Waasland-Beveren spraken duidelijk over een verzwakking door Daam Foulon op te stellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet er gestraft worden?

(517 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws