'Genk slaat haar slag en troeft met recordtransfer Club Brugge af'

'Genk slaat haar slag en troeft met recordtransfer Club Brugge af'

27-05-2019 07:10
38

KRC Genk kroonde zich tot Belgisch landskampioen. Daarna vertrok Philippe Clement richting Club Brugge. Maar bij Genk rusten ze niet op de lauweren. De Limburgers staan op het punt Theo Bongonda voor een recordbedrag naar Genk te halen.

Volgens Het Laatste Nieuws is KRC Genk bereid om maar liefst zeven miljoen euro te betalen voor de winger van Zulte Waregem. De vleugelaanvaller was het afgelopen seizoen bij Essevee goed voor veertien goals en negen assists.

De kans dat Bongonda deze zomer van ploeg verhuist, is zeer groot. Bij de laatste match van Zulte Waregem nam hij al afscheid van het publiek. Hij kon een traantje toen niet laten. Zulte Waregem haalde Bongonda vorig seizoen zelf voor 1,6 miljoen euro terug naar de Gaverbeek. Bij Celta Vigo kon hij de verwachtingen niet inlossen.

Rezaei naar plaats twee
Ook Club Brugge toonde meer dan concrete interesse voor Bongonda. Het onderhandelde ook met de 23-jarige speler, maar volgens de krant kiest de winger voor KRC Genk. Indien de deal van zeven miljoen euro doorgaat, stoot Bongonda Kaveh Rezaei van de troon als duurste binnenlandse transfer. Rezaei verliet vorige zomer Charleroi voor Club Brugge. Blauw-Zwart legde toen circa vijf miljoen euro op tafel.