Genk-voorzitter wil revanche op Clement: Matchen tegen Club Brugge ...

Genk-voorzitter wil revanche op Clement: "Matchen tegen Club Brugge ..."

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 22:03zo 26-05-2019 om 22:03

KRC Genk werd kampioen, maar moest toch afscheid nemen van haar coach. Philippe Clement koos voor een vertrek naar Club Brugge, dat op een tweede plek eindigde. Voorzitter Peter Croonen weet ook waarom.

"Clement heeft het in zijn ogen het meest zekere traject gekozen",zegt Croonen in Het Belang van Limburg. "Club Brugge is jaar na jaar titelkandidaat. Hij zal ook daar kampioen willen worden en via die weg een doorbraak naar het buitenland forceren. Hij heeft daar ook de kwaliteiten voor", geeft Croonen aan.

De voorzitter lijkt de keuze wel enigszins te begrijpen, maar wil wel sportieve revanche nemen. "De beslissing die hij nu neemt, is logisch vanuit zijn standpunt. Een trainer is iemand die op korte termijn denkt. Wíj denken op lange termijn."

"Clement is een vriend voor het leven. Maar wij willen volgend seizoen bewijzen dat hij misschien niet de juiste keuze heeft gemaakt. De wedstrijden tegen Club Brugge krijgen een speciale dimensie. Die winnen, wordt een sportieve uitdaging", besluit Croonen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Begrijp je de beslissing van Clement?

(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws