Boateng niet meer welkom bij Bayern München: 'Ik adviseer hem te vertrekken'

Boateng niet meer welkom bij Bayern München: 'Ik adviseer hem te vertrekken'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 20:42zo 26-05-2019 om 20:42

Jerome Boateng lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van Bayern München. Voorzitter Uli Hoeness adviseert de dertigjarige verdediger te vertrekken.

Boateng verloor dit seizoen zijn basisplaats onder trainer Niko Kovac en deelde niet in de feestvreugde na het winnen van de landstitel (vorige week) en DFB Pokal (zaterdag). Voor Hoeness is de maat vol. "Ik zou hem aanraden om Bayern München te verlaten. Een nieuwe omgeving is beter voor hem. Hier is hij niet meer op zijn plek", aldus de Bayern-preses tegen ARD.

Hoeness deed zijn uitspraken zondag op een opvallend moment: tijdens de huldiging van de Bayern-selectie op de Marienplatz, het centrale plein van de stad. Boateng staat sinds 2011 onder contract in München en ligt nog tot medio 2021 vast. Hij heeft 286 wedstrijden achter zijn naam staan en won ondere andere de Champions League, zeven landstitel en vier bekers.

Het is niet bekend welke opties Boateng heeft voor komend seizoen. Bayern München neemt deze zomer ook afscheid van Arjen Robben, Franck Ribéry en Rafinha. Het trio kreeg geen nieuw contract.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws