Juventus eindigt seizoen met verlies, Charlton promoveert naar Championship

26-05-2019 20:22

Juventus heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag. In de laatste wedstrijd met trainer Massimiliano Allegri op de bank was Sampdoria te sterk: 2-0. In Engeland promoveerde Charlton Athletic, de club van Roland Duchatelet, ten koste van Sunderland naar het Championship.

Sampdoria - Juventus
Juventus trad in Genua aan met de tweede garnituur - Cristiano Ronaldo ontbrak - en werd daarop afgerekend door Sampdoria, dat in de slotfase het verschil maakte. Gregoire Defrel maakte na 84 minuten de openingstreffer en zes minuten later verdubbelde Gianluca Caprari de marge: 2-0. Dat was ook de eindstand. Juventus eindigt het seizoen met elf punten voorsprong op de nummer twee, Napoli.

Charlton - Sunderland
Het Engelse Charlton Athletic promoveerde zondag naar het Championship. De ploeg van Duchatelet won op een volgepakt Wembley (ruim 76.000 toeschouwers) met 2-1 van Sunderland. Patrick Bauer maakte in de 94ste minuut de winnende goal. Sunderland kwam na vier minuten nog wel op voorsprong na een knullige eigen goal van Charlton-verdediger Naby Sarr. Ben Purrington maakte gelijk.