Van Damme haalt opgelucht adem: Eigenlijk was het een drama

Van Damme haalt opgelucht adem: "Eigenlijk was het een drama"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 17:45zo 26-05-2019 om 17:45

Royal Antwerp FC heeft het gewenste Europese ticket te pakken. Antwerp wist na een dramatische start toch Charleroi af te troeven in de barragematch: 3-2. De blijdschap is groot op de Bosuil, ook bij Jelle Van Damme

Van Damme stelde Victor Osimhen in staat om de snelste goal uit de historie van de Jupiler Pro League te maken. Hij haalde dus ook opgelucht adem. "We begonnen slecht aan de match, eigenlijk was het een drama, maar we zijn er wel in blijven geloven. Na de 0-2 beseften we wel dat we snel de aansluitingstreffer moesten scoren en dat lukte gelukkig ook. Daarna konden we weer rustiger voetballen", citeert Het Laatste Nieuws.

Kantelpunt was de rode kaart van Gjoko Zajkov na twintig minuten. In de tweede helft kon Antwerp via Dieumerci Mbokani toeslaan. "Tegen tien man voetballen is soms een vergiftigd geschenk. Maar we lieten de bal het werk doen en uiteindelijk viel de 3-2 dan. Een bekroning van ons fantastisch seizoen", aldus de 35-jarige routinier. Van Damme is na deze ontknopping wel toe aan rust. "Of ik uitkijk naar Europees voetbal? Nu vooral naar mijn vakantie, eigenlijk", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws