'Uitverkoop bij Barcelona: Vermaelen en Rakitic op lijst met negen vertrekkers'

'Uitverkoop bij Barcelona: Vermaelen en Rakitic op lijst met negen vertrekkers'

26-05-2019 17:20
4

Het bestuur van FC Barcelona overweegt de bezem door de spelersgroep te halen. Na de uitschakeling tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League en nederlaag in de bekerfinale tegen Valencia, worden negen spelers gelinkt aan een vertrek.

Het gaat volgens SPORT om onze landgenoot Thomas Vermaelen, Jasper Cillessen, Jeison Murillo, Samuel Umtiti, Rafinha, Ivan Rakitic, Malcom, Philippe Coutinho en Kevin-Prince Boateng. Josep Maria Bartomeu hintte na de verloren finale van de Copa del Rey (1-2) al naar een uitverkoop. "Ja, er zullen verschillende slachtoffers vallen", liet hij zich ontvallen.

Het vertrek van Vermaelen staat al een tijdje vast. De 33-jarige Rode Duivel is na vijf seizoenen overbodig verklaard. Door blessureleed en de stevige concurrentie kwam Vermaelen dit seizoen niet verder dan twaalf optredens. In totaal is het aantal beperkt gebleven tot 53 duels.

De opvallendste 'nominatie' is die van Rakitic. Met zijn matige optreden van zaterdagavond tegen Valencia heeft hij naar verluidt zijn krediet bij de Barça-fans hebben verspeeld. Eerder deze maand pakte Barça nog wel de landstitel.