VP 11, de nummer 10: Vanaken, Pozuelo en twee grote verrassingen

VP 11, de nummer 10: Vanaken, Pozuelo en twee grote verrassingen

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 17:00zo 26-05-2019 om 17:00

Play-Off 1 is ten einde en dat betekent dat VoetbalPrimeur.be zoals ieder jaar op zoek gaat naar de VP 11, het beste elftal van dit seizoen. Dit zijn de vier spelers die strijden om de nummer 10-positie.

Hans Vanaken (Club Brugge)
Hans Vanaken won met de Gouden Schoen en Profvoetballer van het Jaar de twee belangrijkste verkiezingen. Het zegt veel over zijn status en het ijzersterke dat hij achter de rug heeft. Met 17 treffers en 19 assists was hij nog bepalender dan ooit voor Club Brugge. Na zijn debuut voor de Rode Duivels, lijkt een transfer naar het buitenland de volgende stap te worden.

Alejandro Pozuelo (Racing Genk)
Hoewel hij Racing Genk aan het eind van reguliere competitie op zeer pijnlijke wijze in de steek liet, heeft Pozuelo een belangrijke aandeel in de Genkse titel gehad. Niet alleen met zijn doelpunten en assists (7 + 18), maar vooral als spelmakers was hij een cruciale factor in het succesverhaal. Helaas koos hij ervoor om zijn prachtige jaren in Genk niet in stijl af te sluiten.

Yari Verschaeren (Anderlecht)
Op speeldag 16 stond plots de 17-jarige Yari Verschaeren in de basis van het kwakkelende Anderlecht. Verschaeren was een lichtpunt tegen Sint-Truiden (4-2 verlies) en zou dat de rest van het seizoen blijven. De jongeling van paars-wit wist met zijn technische kwaliteiten en flair regelmatig bij de hand te nemen. Anderlecht en Vincent Kompany hebben goud in handen voor de toekomst.

Daichi Kamada (Sint-Truiden)
Net als zijn Japanse landgenoot Takehiro Tomiyasu groeide Daichi Kamada uit tot een revelatie op de Belgische velden. Kamada werd gehuurd van Eintracht Frankfurt en viel direct in de smaak. Hij viel vooral op door zijn scorende vermogen. De 22-jarige international heeft echt een neus voor de goal. Vanaf de jaarwisseling stokte zijn productie, maar tijdens Play-Off 2 pikte hij de draad weer op. Kamadi sloot zijn vooralsnog tijdelijke verblijf af met een totaal van 16 goals en 9 assists. Knappe cijfers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie krijgt jouw stem?

(586 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws