Royal Antwerp FC verslaat Charleroi: een update over de verdeling van de tickets

Royal Antwerp FC verslaat Charleroi: een update over de verdeling van de tickets

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 16:35zo 26-05-2019 om 16:35

Royal Antwerp FC heeft zich ten koste van Charleroi (3-2) verzekerd van een toegangsbewijs tot de Europa League. Het is alleen nog onduidelijk in welke voorronde Antwerp zal instromen. Een update over de stand van zaken met betrekking tot de Europese ticket.

Scenario 1
Alles hangt af van de uitspraken in de matchfixingzaak tegen KV Mechelen. Als Malinwa niet wordt gestraft, mag het ons land vertegenwoordigen in de groepsfase van de Europa League. Kampioen Racing Genk (groepsfase Champions League), Club Brugge (voorronde Champions League), nummer drie Standard (derde voorronde EL) en Antwerp (tweede voorronde EL) mogen mee Europa in.

Scenario
Het tweede scenario treedt in werking als Mechelen het Europese ticket wordt afgenomen. Alles vanaf Standard schuift dan één plaats op. In het geval van een veoordeling gaat het ticket van KV Mechelen naar Standard. Antwerp stroomt in dat geval niet in de tweede maar derde voorronde van de Europa League in. Tot slot zal het dan ook nog feest zijn bij KAA Gent. De Buffalo's krijgen bij een straf van Mechelen de voorkeur boven Charleroi, dat sowieso niet meer mag dromen van Europa.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws