Antwerp speelt na 22 jaar weer Europees voetbal: Mbokani laat Bosuil ontploffen

26-05-2019 16:20
33

Na 22 jaar wachten zal er volgend seizoen weer Europees voetbal worden gespeeld op de Bosuil. Antwerp trok na een knotsgekke eerste helft trok aan het langste eind tegen Charleroi: 3-2.

Nicolas Laforge had de barragematch nauwelijks op gang gefloten of de bal lag al in het Antwerpse net. Charleroi trapte af, waarna de bal direct naar voren ging. Van Damme was nog niet scherp, want hij kopte de bal in de voeten van Osimhen. De Nigeriaanse spits haalde na een dribbel doelftreffend uit: 0-1. Osimhen had amper 8.19 seconden nog om het net te vinden, een nieuw record in de Jupiler Pro League.

De start voor Antwerp werd na elf minuten nog rampzaliger. Een vrije trap om de rand van de zestien, werd door Dessoleil buiten bereik van Bolat geschoten. Lang kon Charleroi niet genieten van de dubbele marge, want Mbokani deed in de 16e minuut iets terug. Mbokani pakte een cadeau uit na slecht uitverdedigen van Ilaimaharitra.

Kantelmoment
Het kantelmoment volgde halverwege de eerste helft. Zajkov haalde de doorgebroken Lamkel Zé neer in het strafschopgebied. Laforge twijfelde niet: penalty én rood. Refaelov ging achter de bal staan en bleef koel tegenover Riou: 2-2. Na de gelijk daalde de amusementswaarde door vanwege misverstanden en slordigheden. Voor rust bleef het zodoende bij de vier eerlijk verdeelde goals.

Wéér Mbokani
Na de pauze nam Antwerp het initiatief, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Gelukkig voor The Great Old toonde doelman Bolat zoals zo vaak dit seizoen zijn klasse. Bolat hield zijn ploeg recht met een knappe save op een inzet van Osimhen. Antwerp was in de 65e minuut eveneens dichtbij. Refaelov raakte de lat. Twee minuten later was het wel raak. Mbokani deed de Bosuil na een prachtige aanval ontploffen met zijn tweede van de middag.

Antwerp rook bloed en drukte nu door. Helaas voor Antwerp belandde een kopbal van Mbokani eveneens op de deklat. Charleroi bleef zo nog even in leven. Coach Felice Mazzu speelde al zijn troeven uit om iets te forceren. Antwerp hield echter makkelijk stand en zal voor het eerst sinds het seizoen 1997/98 weer Europees voetbal spelen. Voor Charleroi is de hoop op een ticket met deze nederlaag vervlogen.